BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Okos” lépésre szánta el magát a Dell

A világ második legnagyobb PC-gyártója, a Dell mégis kipróbálja magát a mobiltelefon-piacon is, de kétszeresen is biztos akar lenni a dolgában.

Egyfelől a válság ellenére növekvő okos telefonok piacát, másfelől az egyik leggyorsabban növekvő régióban működő megrendelőt célozza meg. Az amerikai számítógép-óriás a China Mobile számára tervezi első modelljeit – írja a The Wall Street Journal.

A kínai operátor a héten már be is mutatott egy prototípust. A Google Android operációs rendszerére épülő mini3i névre keresztelt telefonnal elérhetők majd a távol-keleti szolgáltató nemrég nyitott online piacterén lévő alkalmazások.

A Dell viszont egyelőre nem hozott nyilvánosságra több részletet sem az új készülékről, sem a piacra lépés időpontjáról.

A cégalapító Michael Dell korábban már többször is kizárta, hogy a vállalatot valaha is komolyan érdekelné a mobiltelefon-gyártás, mondván, az azon elérhető profit nagyon alacsony, ráadásul a piacvezető Nokia a maga 40 százalék körüli részesedésével túlzottan erős versenytárs.

Időközben azonban egyik fő PC-piaci riválisa, az Apple látványos felfutást ért el az iPhone-nal, minden bizonnyal ez is közrejátszott abban, hogy a Dell vezetése beadta a derekát.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.