BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötből egy brit futballszurkoló hitelt vesz fel a csapatáért

A Times Online felmérése szerint a futball szurkolónak lenni 15 százalékkal többe kerül, mint egy évvel ezelőtt. A támogatókat a válság nem tántorítja el: ötből egy szurkoló hitelt vesz fel, hogy továbbra is követhesse kedvenc csapatát

Egy brit futballrajongó átlag 682 fontos hitelt vesz fel szenvedélye kapcsán, a szurkolók 20 százalékának tartozása azonban 1 200 és 2 000 font között mozog – írja a Times Online.

A legnagyobb kölcsönöket az Arsenal szurkolói veszik fel, őket követik a Manchester United és a Liverpool támogatói.

Az első öt helyezett csapat támogatói mindannyian átlag ezer font feletti hitellel rendelkeznek. A legtöbb eladósodott szurkolót (27 százalék) a West Ham és az Aston Villa tudhatja maga mögött, csak egy százalékkal maradnak el mögöttük az Everton, a Manchester United és a Manchester City szurkolói.

A Virgin Money szóvivője szerint a szurkolók egy része számára nem kérdéses a csapat támogatása, ezért inkább igénybe veszik hitelkeretüket, sem minthogy lemaradjanak a következő szezonról.

A cég 2006 óta méri a futball szurkolói lét költségeit. Eszerint kevesebb, mint három év alatt 29,6 százalékkal többe kerül szurkolónak lenni Nagy-Britanniában.

A Futballszurkolók Szövetsége szerint nem könnyű az életük, tekintve, hogy a legtöbb klub olyankor kezdi forgalmazni a bérleteket, amikor a szurkolóknak a nyaralásaikat is ki kell fizetniük. Malcolm Clarke külön rossz gyakorlatként emelte ki a Manchester United eljárását – a klub elvárja a bérlet tulajdonosoktól, hogy minden európai és FA kupa meccsre jegyet váltsanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.