BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az MTV szeretné közvetíteni a foci-vb-t, csak pénze nincs rá

A Magyar Televízió nem tett le arról, hogy közvetítse 2010-ben a labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit. Az még kérdés, hogy lesz-e rá pénze a vezető köztelevíziónak.

Mint arról a Világgazdaság Online is beszámolt, sajtóértesülések szerint a Magyar Televízió „belső köreiben” már biztos váltásról, vagyis arról beszélnek, hogy az RTL Klub veszi meg a közvetítési jogot, amelyet jelenleg az MTV birtokol, miután az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) tagjaként azt már megszerezte. Ezzel szemben az a tény, hogy az MTV közvetíteni akarja a labdarúgó világbajnokságot, igaz, még nem tudni, lesz-e pénz erre.

Súlyos gondot okoz ugyanis, hogy a jövő évi költségvetési törvényjavaslat példátlan, több mint 7 milliárd forintos elvonást helyezett kilátásba. Ilyen körülmények között a nemzeti köztelevíziónak felül kell vizsgálnia minden nagy értékű kötelezettségvállalását, beleértve műsoros projektjeit is. Döntés azonban még nem született a közvetítési jog eladásáról.

Szerte Európában a köztelevíziók közvetítik a legrangosabb sporteseményeket. Magyarországról állítana ki szegénységi bizonyítványt, és a nézők, a focirajongók számára is veszteség lenne, ha a közvetítési jog eladására kényszerülne az MTV az átgondolatlan költségvetési elvonás miatt.

A tehetségek és a teljesítmény bemutatása ugyanis közérdek, a sport pedig a világ nemzetei között az egyik legfontosabb összekötő kapocs” – kommentálták a lapértesülést az MTV Sport Főszerkesztőségében.

Hozzátették, hogy „a labdarúgó világbajnokság ráadásul 2010 legnézettebb sporteseményének ígérkezik, közvetítésére készen állnak a köztelevízió munkatársai, és az is megfontolásra érdemes a döntésnél, hogy a focicsemege közvetítése növeli az MTV kereskedelmi bevételeit is”.     

Rudi Zoltán, az MTV volt elnöke 2007. május 16-án jelentette be, hogy a Magyar Televízió közvetíti 2010-ben a dél-afrikai labdarúgó-vb mérkőzéseit. A jogok megvásárlását a tulajdonost képviselő kuratóriumi elnökség hagyta jóvá.    

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.