BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Besegített a Google kereső a Gmailnak

Kedd este nem sokkal nyolc után közel két órán keresztül állt a Google levelező rendszere a Gmail. A levelezőklienset (IMAP/POP) használókat viszont nem érintette a leállás.

A üzemzavar akkor lépett fel, amikor a Google munkatársai több szervert leállítottak szoftver frissítés miatt. A routerek nem voltak képesek kezelni a 146 milliós ügyfélkor levelezését, valamint a frissítést egyidejűleg, ezért túlterhelődtek és lefagytak.

 

 

A sors iróniája, hogy éppen kapacitásnövelés céljából állították le a servereket. A cég munkatársai azonnal észlelték a hibát és rögtön átállítottak néhány routert a Google keresőprogramja alól.

 

A sajtóközleményében a Google azt hangoztatta, hogy továbbra is arra törekszik, hogy a rendszer biztonsága 99,9 százalék fölött maradjon, és hogy ne forduljon elő hasonló eset. A internetes szaksajtó azt veti a Google szemére, hogy miért nem tájékoztaták a felhasználokat időben arról, hogy milyen jellegű frissitéseket hajtanak végre és, hogy ki a felelős a leállásért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.