BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google "berágta magát" az Explorerbe böngészőjével

A Google olyan alkalmazást dobott piacra, ami az Internet Exploreren belül futtatja saját, Chrome nevű böngészőjét. Ezzel a keresőóriás új frontot nyitott az internetes háborúban.

A Google Frame szoftver az Internet Explorerbe épül be azért, hogy – a Google elmondása szerint – felgyorsítja azt a bonyolultabb webes alkalmazások használatakor. Gyakorlatilag a Google ezzel becsempészi a Chrome böngészőt a Microsoft szoftverébe, eddig ismeretlen módon halászva el a cég ügyfeleit.

A Microsoft szerint a program biztonsági kockázatot jelent, a Google ezt természetesen tagadja. A böngésző háború önmagában nem értelmezhető, hiszen a cégek nem ezekből a programokból élnek. Ugyanakkor a Google deklaráltan igyekszik összekötni böngészőjét operációs rendszerével, hogy fokozatosan az ingyenes szoftverek felé irányítsa a felhasználókat.

Egyes elemzők szerint a Google azonban nehezen birkózik meg azzal a ténnyel, hogy a felhasználók keveset törődnek a böngészőkkel és nem szívesen váltanak újra. Ezt a véleményt osztja a Forrester Research szakértője is. Sheri McLeish a The Timesnak úgy nyilatkozott: ez a megoldás igazolja, hogy a Google rájött: nem lesz könnyű elcsábítani az Internet Explorer felhasználóit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.