BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közeleg a második Vihar

A BlackBerry gyártója, a Research In Motion bejelentette: Storm2 néven hamarosan piacra dobja továbbfejlesztett multitouch okostelefonját. A lépés nem meglepő, hiszen a RIM-nek egyre több területen kell az Apple-lel versenyeznie.

Jim Balsillie, a RIM társ-vezérigazgatója nagy durranásnak nevezte a Storm2 okostelefont, amely az eredeti verzió kattintható érintőképernyője mellett multitouch képességekkel is rendelkezik – tudósít a Reuters. A telefon emellett kész a következő generációs mobilhálózatokon keresztüli kommunikációra. A modell érzekésének pontos ideje és az ár egyelőre nem ismert.

A bejelentés ugyanakkor nem meglepő: Balsillie már májusban leszögezte, hogy a "hatalmas sikerre való tekintettel" a Storm új verzióján dolgozik a cég. Ráadásul az idő sürgeti a RIM-et, hiszen vetélytársa, az Apple egyre több mobilszolgáltatóval köt szerződést, így az iPhone újabb rétegekhez juthat el. Az üzleti felhasználók körében vezető szerepet betöltő gyártónak így eddig nem tapasztalt konkurenciával kell megküzdenie.

A múlt hónapban közölt elszomorító eredmények ellenére a RIM vezére megerősítette: a cég célja továbbra is pozíciója megerősítése és megtartása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.