BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MÁV-vezér: nem tudok arról, hogy le akarnék mondani

Szeretem amit csinálok, nem tudok róla, hogy le akarnék mondani – mondta Heinczinger István. A MÁV vezérigazgatója arra a kérdésre válaszolt így az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy távozik-e a cégtől.

Mint mondta, ebben a miniszter az illetékes, ha ő nem elégedett a munkájával, természetesen lemond.

Heinczinger István az ATV műsorában hangsúlyozta hangsúlyozta, nem megy csődbe a MÁV, ha az állam még idén megrendeli a szolgáltatást és annak valós értékét kifizeti. Hozzátette, a MÁV nem veszteséges, hanem egy szolgáltató cég, ami alulfinanszírozott.

A vezérigazgató azt mondta, a csődközeli helyzetről beszámoló sajtóhír forrása nem egy minisztériumi háttéranyag, hanem az igazgatóság levele a tulajdonosnak, melyben a szolgáltatás megrendelésének elmaradása esetén várható likviditási problémákról számol be. A Magyar Nemzet tegnapi száma azt írta, hogy csak a decemberi fizetések fedezete van meg a MÁV-csoportnál, januárban elfogy a pénz, s az év első hónapjában csődbe megy a magyar vasúttársaság.

Heinczinger István a végkielégítésekről azt mondta, azokat nem a menedzsment, hanem az igazgatóság által kialakított belső szabályozási rendelet alapján határozzák meg, melyet egy 2003-as kormányrendeletre alapoznak. Hozzátette, minden munkaszerződés törvényes keretek közt jött létre, a benne foglaltak felmondása esetén a MÁV megsértené a Munka Törvénykönyvét a munkavállaló pedig bíróságra mehetne.

Mint ismert, a Magyar Nemzet mai száma arról írt, hogy mintegy 110-120 millió forintot kaphatott távozásakor a MÁV két felső vezetője, egy harmadik társuk pedig kevesebb mint háromévi munkaviszony után körülbelül százmillió forintot tehetett zsebre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.