BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtörte a rossz szériát az acélipari óriás

Az idei harmadik negyedévben - három egymást követő veszteséges negyedév után - Az ArcelorMittal ismét profitot termelt, amelynek nettó összege 903 millió dollár volt.

Igaz, ez az összeg 76 százalékkal kisebb, mint az egy évvel korábbi 3,82 milliárd dollár. A világ legnagyobb acéltermelő cége közölte, hogy jövőre "további fokozatos javulásra" számít, annak ellenére, hogy "a működési környezet kihívásokkal terhes."

Az N24 német hírtévé jelentése szerint Lakshmi Mittal, az ArcelorMittal főnöke jelezte, hogy az idei negyedik negyedévben a konszern az adózás előtti eredményét a harmadik negyedévi 2 milliárd dollárról 2,4 milliárd dollárra akarja növelni. A kereslet növekedésének köszönhetően számos üzemben ismét beindult a gyártás, a negyedik negyedévben a nyersacélgyártó kapacitást már közel 70 százalékban fogja kihasználni a cél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.