BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pályázók: Új informatikai kiírások

Az év végéig lehet pályázni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) új formában meghirdetett informatikai kiírásaira. Az új forma azt jelenti, hogy a pályázatoknál egyszerűbb az eljárásrend és automatikus az értékelés. Ez pedig azt szolgálja, hogy minél gyorsabban juthassanak EU-s támogatáshoz a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, ha vállalati folyamatmenedzsmenthez vagy elektronikus kereskedelemhez kapcsolódó beruházást terveznek.

Az automatikus bírálati eljárás jelentősen csökkenti a pályázó cégek adminisztratív terheit, s gyorsítja a támogatás odaítélésének menetét. Amennyiben a pályázó és a pályázat megfelel a jogosultsági feltételeknek, a dokumentumok hiánytalan benyújtását követően néhány héten belül megszületik a támogatási döntés és megkezdődhet a projekt megvalósítása.

A Gazdaságfejlesztési és a Közép-Magyarország operatív programban megjelent két kiírásnál (GOP-2.2.1 és KMOP-1.2.5) együttesen több mint 3,7 milliárd forint a rendelkezésre álló forrás. A GOP-kiírásra a konvergenciarégiókból (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat Dunántúl) lehet pályázni. Azokra is gondolt a kiíró, akik bonyolultabb projektekre, vállalati folyamatmenedzsment és e-kereskedelem komplex támogatására szeretnének pályázni. Részükre a GOP-2.2.3-as felhívás ajánlható. Itt a keret 1,97 milliárd forint, a konvergenciarégiókból jelentkezők által elnyerhető maximális összeg pedig 10-15 millió forinttal több, mint a másik kettőnél.

A pályázatokat kezelő közreműködő szervezet, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG Zrt.) a három kiírás kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a GOP-2.2.1-es és a KMOP-1.2.5-ös felhívásra már az első négy hétben több mint nyolcvan pályázat érkezett be. Azt is közölte, hogy ezek közül az első nyertes a Közép-Magyarország régióból került ki.

A budapesti, dinamikusan növekvő, reklámeszköz-fejlesztő kreatív kisvállalkozás, az IS Innovative Solutions Kft. 2,094 millió forint uniós támogatással vezetheti be a hazai és nemzetközi értékesítése növelésére tervezett komplex folyamatmenedzsment-rendszert, amely hatékonyan segíti a dolgozóik munkáját.

A korábbi években ugyancsak sikeresek voltak azok az európai uniós támogatású pályázatok, amelyeken vállalatirányítási rendszerek és egyéb e-szolgáltatások fejlesztésére lehetett támogatást igényelni. Tavaly és tavalyelőtt – ugyancsak az Új Magyarország fejlesztési terv keretében – az azonos célú GOP-pályázatoknál 388 nyertes összesen csaknem
4 milliárd, a központi régióban pedig 118 nyertes 862 millió forint támogatást kapott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.