BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Társadalmi zsűri segítheti az innovációt, akár a több állást is

Hogyan maradhat cégünk versenyképes, és hogyan tarthatjuk fenn a gazdasági növekedést? – erre ad választ a Piacgazdaság Alapítvány Innotars projektje.

A versenyképesség és gazdasági növekedés legmeghatározóbb tényezői a tudás és annak megújuló alkalmazása, az innováció, ám erről a fogalomról szinte mindenkinek más és más él a fejében. A kutatási eredmények szerint a kezdeményezések, ötletek sok esetben azért akadnak el, mert az újszerű feladatok nem beláthatók a vállalkozások számára.

Az Innotars projekt azt tűzte ki célul maga elé, hogy a mindennapi életünket előnyösen befolyásoló innovatív kezdeményezések katalizátora lesz, ehhez egy újszerű módszert, az eddig csak európai uniós projektekben kipróbált társadalmi zsűri módszerét használják a szakemberek. Az új módszer lényege, hogy 40-50 érdeklődő állampolgárnak olyan új, innovatív megoldásokat kell javasolnia az adott téma kapcsán egy szakértői csoportnak, amelyek segíthetik azon a területen a válságból való kilábalást.

Az Innotars keretében hét, mindannyiunk számára fontos területet vitatnak meg az állampolgárok. Ilyen téma például a foglalkoztatás és foglalkoztatottság vagy a vállalkozások és azok versenyképessége. A cél az, hogy az ily módon mesterségesen gerjesztett társadalmi vitasorozat innovatív megoldásai egy szakmai bizottság értékelése után a megfelelő gazdasági döntéshozói körökhöz kerüljenek és ténylegesen társadalmi érdekeket szolgáljanak.

A megbeszélésekre civilek jelentkezését a www.innoforum.hu oldalon várják a szervezők. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.