BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Biztonsági intézkedésekre készül a Facebook

A Facebook tanácsadó testületet alakít, amelynek feladata a világ legnépszerűbb közösségi portáljának biztonságosabbá tétele.

A cég közlése szerint több online biztonságra szakosodó szervezet, így a Common Sense Media, a ConnectSafely, a WiredSafety, a Childnet International és a The Family Online Safety Institute is csatlakozott a most megalakuló tanácsadó csapathoz.

A közösségi portálon több biztonsági probléma merült fel, ilyen az online bántalmazás és az adathalászat. A csoport elsőként a Facebook segítségnyújtó oldalát alakítja át. A megújult szöveg külön szekciókat tartalmaz majd tanárok, szülők és fiatalok számára – idézi a Facebook európai politikájáért felelős vezetőjének blog bejegyzését a PC World.

Richard Allan a változásokról szóló írásában kiemelte, hogy a biztonság fejlesztésében mindenkinek részt kell vennie, például a jelszók biztonságos tárolásával és a szabálysértő viselkedés bejelentésével. A Facebook nem közölte, mikorra készül el az új tartalom.

Mint arról november végén beszámoltunk, a Facebook jogi lépéseket helyezett kilátásba a USocial weboldallal szemben, mivel véleményük szerint a cég megsérti a közösségi portál jogait azzal, ahogyan a baráti kapcsolatokra vonatkozó információkat árusítja. A Facebook a USocialhoz küldött levelében arra figyelmezteti a céget, hogy szüntesse be jogainak megsértését.

A Facebooknak októberben egy bíróság 711 millió dolláros kártérítést ítélt meg, mert egy spammer a közösségi oldal adatbázisának jogtalan használatával küldött több ezer kéretlen levelet.

Az Európai Bizottság várhatóan már 2010 elején közzétesz egy új szabályozási tervezetet, amelynek célja az elektronikus adatvédelmi normák szigorítása. A közösségi oldalak adatvédelmét is a lehető leghamarabb szigorítani kell: folyamatosak az adatlopások, tiltott reklámtevékenységek és a magánéleti szféra sérelmei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.