BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyomasztó év volt az idei

Leginkább az irodai és a raktárpiac fagyott le; jövőre lassan megindulhat a fejlődés a lakásoknál.

Drámai, szörnyű, kilátástalan. Folytathatnánk, de talán ennyi is elég, ha jellemezni akarjuk a most záruló évet. Az üzleti ingatlanpiac a rendszerváltás óta a legsötétebb esztendejét élte.

Leginkább kivárásra játszottak a fejlesztők és a beruházók, ám akinek már tavaly kivitelezési szakaszba ért a projektje, többnyire inkább befejezte vagy legalább a szerkezetkész állapotig elvitte – különben még nagyobb lett volna a vesztesége. Mások egy-két évig pihentetik beruházásaikat.

Emiatt a háttérágazatok – mint például az építőipar – óriási megrendelésektől estek el, és mind keményebb versenyt folytatnak a még talpon maradt fejlesztők megbízásaiért.

Igazán nagy cég csak néhány dőlt be az idén, ám a derékhadból jó néhány eltűnt, összement vagy átalakult, és nagyon sok kezdett kiegészítő üzletágba, hogy túlélje valahogy a nehéz hónapokat-éveket. Igen, éveket, merthogy 2010–11 sem lesz olyan, mint a válság előtti évek.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.