BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új menetrend: két tucat vasútvonalon szűnik meg a személyszállítás

Mától érvényes a MÁV jövő évi menetrendje, amely néhány új szolgáltatás bevezetése mellett vonalbezárással is jár. Noha a tervezett 46 helyett 24 vonal szűnt meg, a megmenekült szakaszokon kevesebb vonat közlekedik.

A vasúttársaság szerint azonban az új menetrend egyes szakaszokon az eddiginél jobb kínálatot ad. Baja és Szekszárd térségében például naponta közlekedik a Gemenc InterCity, Pécs és Budapest között pedig Tubes néven új járat állt forgalomba. Ezen a szakaszon mától két óránként járnak az InterCityk - írja a Vasárnap Reggel.

Újdonság a Balaton déli partján bevezetett ütemes menetrend: Budapest felől az év minden napján két óránként lehet vonatra ülni, és az üdülőszezonban gyorsjáratokkal egészítik ki a szolgáltatást. Mától Sopronból is könnyebb a fővárosba jutni: naponta négy pár közvetlen gyorsvonat jár ezen a szakaszon.

Erősítik a budapesti elővárosi forgalmat is: munkanapokon fél óránként közlekednek a vonatok Martonvásár, Vác és Monor felől. Bővül az ütemes menetrend a Nyugat-Dunántúlon is: ott két óránként járnak a vonatok Budapest–Veszprém–Zalaegerszeg, illetve Budapest–Szombathely között, de sűrítik a Budapest–Hegyeshalom közötti járatokat is.

A nemzetközi forgalomban szolgálatot teljesítő új Railjetekből is több indul: Bécs és München irányába kétóránként indulnak a vonatok, a zürichi vonalon pedig hálókocsi is közlekedik.

A MÁV bérletek ára februártól várhatóan 10, a menetjegyekét pedig 15 százalékkal emelkedik. Az új menetrend 2010 december 12-ig lesz érvényes.

Mától a Volán-buszok menetrendje is megváltozik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.