BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A sztráda, amelyik túl olcsón épül - Panasz a kínaiakra

Tisztességtelen verseny miatt emeltek panaszt az Európai Bizottsághoz intézett levelükben a lengyel sztrádaépítők a Berlin–Varsó autópálya egyik szakaszára kiírt tenderen győztes kínai konzorcium ellen. Megállapításuk szerint a kínai pályázó árajánlata messze a tender valós értéke alatt van, ez tisztességtelen versenyt jelent – áll abban az írásban, amelyet az OIGD lobbicsoport juttatott el José Manuel Barroso bizottsági elnökhöz.

Megállapításuk szerint a kínai pályázó árajánlata messze a tender valós értéke alatt van, ez tisztességtelen versenyt jelent – áll abban az írásban, amelyet az OIGD lobbicsoport juttatott el José Manuel Barroso bizottsági elnökhöz.

A lengyelek szerint csakis a pekingi kormány segítségével tehetett olyan árajánlatot a kínai COVEC, amely  a tender becsült értékétől 48, a második legolcsóbb felkínálástól pedig 23 százalékkal marad el.

A COVEC szeptemberben benyújtott pályázatában 319 millió eurót kért a Varsót Berlinnel összekötő autópálya 49 kilométeres szakaszának a megépítéséért.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.