BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bármelyik órában sztrájk kezdődhet Ferihegyen

A közelgő újabb tulajdonosváltásra hivatkozva tagadja meg az érdemi követelések fontolóra vételét Limburger Lóránt, a Malév Ground Handling igazgatója. Kollektív szerződés híján bármelyik órában sztrájk kezdődhet. - áll a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) közleményében.

Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója a közelgő újabb tulajdonosváltásra hivatkozva tagadja meg a szakszervezetek érdemi követeléseinek fontolóra vételét.

A LESZ szerint a cégvezetésnek nem a "folyamatosan erőn felül teljesítő dolgozókat kellene újabb megszorításokkal sújtani" a stabilan nyereséges Malév GH-nál - áll az érdekképviselet közleményében.

A cégcsoport az elmúlt években nem a legjobb döntéseket hozta meg például az üzemanyag-vásárláskor, valamint tanácsadói és szakértői szolgáltatások igénybevételénél, illetve számos eszközbeszerzésnél - mutatnak rá az érdekképviselők.

A szakszervezet továbbá aggályosnak tartja a külsős munkaerő alkalmazását is, hiszen szerintük több esetben egyértelműen olcsóbb lett volna "házon belül" megoldani a feladatokat.

A LESZ úgy véli, a fenti problémák megoldása hosszú távon a Malév GH számára is eredményesebb, mint a megmaradt munkaerő bérének újabb 20-30 százalékos csökkentése.

A LESZ 2009. december 13-án tartott négyórás munkabeszüntetést a társaságnál, a sztrájkolók a Malév-csoportnál évek óta elmaradó bérfejlesztés kompenzációját követelték, továbbá biztonságos és emberi munkakörülményeket, valamint a tervezett megszorítások visszavonását.

A munkabeszüntetésből az utasok nem sokat vettek észre, amit a felek eltérően magyaráztak. A reptér üzemeltetője szerint ez azért történhetett, mert megbukott a munkabeszüntetési kezdeményezés, a szakszervezet szerint azonban a munkáltató törvénytelenül és szabálytalanul sztrájktörőkkel helyettesítette a sztrájkolókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.