BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi történik a Gmaillel?

A Google gyorsan reagált a kínai hacker támadásokra. A webmail szolgáltatás mostantól kötelezően https protokollon keresztül működik.

"A HTTPS-alapú titkosítás biztonságossá teszi az üzeneteket, miközben azokat a rendszer a böngészőtől a Gmail szervereiig továbbítja, így mások, akik esetleg kedvenc kávézójának nyilvános Wi-Fi kapcsolatán osztoznak Önnel, nem tudják őket illetéktelenül elolvasni.

A bankok és a hitelkártyacégek ugyanezzel a protokollal teszik biztonságossá az online számlákat. A Gmail-fiók védelme érdekében mindenki számára bekapcsoltuk a ''Kötelező a https használata'' opciót. Ez az újabb biztonsági réteg lelassíthatja egy kicsit a Gmail működését, ezért ha nem használ titkosítatlan vezeték nélküli kapcsolatokat, kikapcsolhatja ezt a beállítást fiókja Beállítások oldalán. A Gmail a bejelentkezési oldalt ebben az esetben is mindig titkosítja, hogy védje a felhasználók jelszavát." – ez a szöveg jelent meg a Google webmail szolgáltatásában.

Az internetes óriás eddig is használta ezt a protokollt, de a Gmail esetében eddig választható funkcióként jelent meg. Mostantól automatikus a https használata a teljes Gmail rendszerben.  A változást azután léptették életbe, hogy kínai hackerek támadást intéztek a keresőcég rendszere ellen. A Google tegnap közölte, hogy többet nem cenzúrázza a kommunista ország kérésének megfelelően a keresési találatokat. Egyúttal kilátásba helyezte, hogy elhagyja Kínát.

„Eldöntöttük, hogy nem kívánjuk a továbbiakban cenzúrázni a google.cn kereső eredményeit. A következő néhány hétben tárgyalásokat kívánunk folytatni a kínai kormányzattal, hogy megegyezünk azokban a feltételekben, amelyek mellett egy cenzúra nélküli keresőt működtethetnénk törvényes keretek között, ha egyáltalán van erre lehetőség” – kommentálta az eseményeket David Drummond, a Google jogi ügyekért felelős vezérigazgatóhelyettese.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.