BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nokia kontra Apple: Erőteljesen fogunk védekezni

Az Apple és a Nokia közötti jogi háború folytatódik: ezúttal az Apple nyújtott be panaszt a finn óriás ellen a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál.

Az Apple pénteken nyújtott be új beadványt a Nokia ellen, ezzel újabb fejezet kezdődött a két vállalat közötti háborúban.

A Nokia decemberben panaszolta be riválisát az illetékes szövetségi hatóságnál, azt állítva, hogy az Apple gyakorlatilag minden mobiltelefonjával, zenelejátszójával és hordozható számítógépével megsérti a Nokia szellemi tulajdonhoz fűződő jogait. A finn cég ezért a panasz mellett pert is indított az Apple ellen, ami válaszul visszaperelte, szintén a szerzői jogok megsértésére hivatkozva. Most pedig Steve Jobs cége újabb lépést tett a panasszal, amelyet a Nokia az Independent által idézett közlése szerint alaposan tanulmányoz majd.

A finn mobilvállalat leszögezte, hogy erőteljesen védekezik majd az Apple támadása ellen. Közleményében a cég úgy fogalmaz: az a tény, hogy megvizsgálják a beadványt, nem változtat azon a tényen, hogy az Apple "szabadon felhasználja a Nokia technológiáját, amióta az első iPhone megjelent 2007-ben".

A CCS Insight elemzője az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a tény, hogy két ilyen prominens cég adott be panaszt, azt jelenti, hogy a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság valószínűleg sürgősséggel tárgyalja majd az ügyet. A két vállalat közötti háború ennek ellenére akár évekig is elhúzódhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.