BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzosztást ígér a Ryanair

A Ryanair három éven belül osztalékot fizetne befektetőinek. Európa legnagyobb fapados légitársasága láthatólag lassítja a terjeszkedést és készpénztartalékainak felhalmozására törekszik.

2009-ben a Ryanair 13 százalékkal több, 63,5 millió utast szállított. A cég közlése szerint a 200 Boeing vásárlásával kapcsolatos tárgyalások meghiúsulását követően a vállalat 1,2 milliárd euró helyett mindössze 100 millió eurót költ az idei évben.

A BBC jelentése szerint a légitársaság arra számít, hogy a jelenleg 2,5 milliárd euróról 2013-ig jelentősen megnövekszik a készpénzállomány, így a cég három év múlva osztalékot is fizethet befektetőinek.

Ugyanakkor a BGC Partners elemzője feltette a kérdést: miért hinnének a részvényesek a vállalat mostani ígéretének, tekintve, hogy a Ryanair eddig soha nem fizetett osztalékot. Howard Wheeldon hozzátette: a fapados rosszul mérte fel a piacot, így nincs is szüksége a terjeszkedésre, amelyhez a Boeingek megvásárlása hozzájárult volna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.