BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

700 új állást teremt az Opel Lengyelországban

A General Motors német leánya idén 700 új munkahelyzet hoz létre lengyelországi üzemében az új Astra IV gyártására.

Ulrich Weber, az Opel szóvivője a BBC-nek elmondta: hosszú ideje tervezik ezt a létszámbővítést, a lengyelországi gyárban az év közepétől indulhat el az új Astra gyártása. Az üzem a nap 24 órájában két, illetve három műszakban működik majd.

A Gliwiceben található gyárba invesztált összeg a tervek szerint két év alatt térül meg. A lengyel üzem is megérezte a válságot: jelenleg ötszázzal kevesebb, 2 500 alkalmazott dolgozik ebben az egységben. A tavalyi évben több mint 43 százalékkal csökkentették az üzem termelését, a 2008-ban gyártott 171 640 autó helyett 96 700 gépkocsi készült el itt.

A General Motors az átalakítási terv részeként 8 300 dolgozó bocsát el Európa-szerte és bezárja az antwerpeni üzemet. Az autógyár fellendítésére 11 milliárd eurót fordít a GM a következő öt évben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.