BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google is szeretné megölni az Explorer 6-ot

A Google is csatlakozott az "Öljük meg az Internet Explorer 6-ot" kampányhoz. A mai bejelentés szerint a keresőóriás fokozatosan megszünteti a Microsoft termékének támogatását.

Elsőként a Google saját oldalain és a Google Docs-on szűnik meg az Internet Explorer 6 támogatása a cég közlése szerint. Ennek eredménye március elsejétől nem működnek majd rendesen ezek az oldalak az IE6 felhasználói számára – jelenti a Computerworld. A döntés iróniája, hogy a Google eddig saját magát nem védte meg az Internet Explorer gyengeségétől, annak hibáját kihasználva támadták meg kínai hackerek a közelmúltban.

A "tiltólistára" kerültek más régebbi böngésző verziók is, így a Firefox 2.0, valamint a Safari 2.0 és a saját gyártású Chrome 3.0. A Google ezzel csatlakozik azokhoz a szolgáltatókhoz, amelyek igyekeznek leszoktatni az IE6 használatáról.

A nagy portálok közül 2009 februárjában elsőként a Facebook hívta fel ügyfeleit arra, hogy váltsanak. A folyamat felgyorsult azzal, hogy múlt nyáron a YouTube is így tett. A Twitteren egyébként ekkortájt indult egy "az Internet Explorernek meg kell halnia" című petíció is, amelyet eddig 14 ezren írtak alá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.