BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Flash-háború - Az Adobe visszalő az Apple-re

Az Apple nem változtatott álláspontján és új tábla PC-je, az iPad sem támogatja a Flash-t. A fejlesztő Adobe technikai vezetője most blog bejegyzésében reagált a döntésre.

Kevin Lynch blog bejegyzésében részletesen kifejti, mi az oka annak, hogy a Flash rendkívüli népszerűségre tett szert az Apple eszközein kívüli világban. Az Adobe technológiai vezetője úgy látja, a cégük által fejlesztett programnyelv az internetes videózás forradalmát hozta el - idézi a News Factor.

Lynch hangsúlyozza, hogy az okos telefonok és tábla PC-k fontos platformot jelentenek a Flash jövője szempontjából és egy kivételével mindegyik nagy gyártó támogatja. Az Apple viszont sem az iPhone-on, sem a nemrég bemutatott iPaden nem fogadja be a Flash-t, mert véleménye szerint a HTML 5 jelenti a jövőt.

Steve Jobs az iPad bemutatásakor azt állította, hogy a Flash sok hibát hordoz. Lynch viszont úgy látja, hogy a HTML nem képes betölteni azokat a funkciókat, amelyeknek a Flash megfelel és ez a belátható jövőben nem is történik meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.