BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Hátba támadta" az Apple-t az Opera

Az Opera Software ASA bejelentette, hogy hamarosan bemutatja az Apple iPhone-jára fejlesztett böngészőt.

A norvég szoftvergyártó a jövő héten egy nemzetközi technológiai konferencia keretében mutatja be az Opera Mini iPhone-ra alkalmas változatát.

A vállalat nem közölte, mikor kezdi meg a böngésző forgalmazását és az Apple-től sem kért engedélyt arra, hogy a szoftver a cég App Store-jának "polcára" kerülhessen. Katrin Jaakson, a cég szóvivője ugyanakkor az AP-nek azt mondta: nem lát problémát az eljárásban és az Apple-nek nincs oka arra, hogy korlátozza felhasználói szabad böngésző választását. Az iPhone alapértelmezett böngészője az Apple gyártmánya, a Safari.

A bejelentést követően délelőtt 2,5 százalékkal emelkedett az Opera részvényeinek árfolyama. Az Opera Mini jelenleg ingyenes, népszerűségéhez hozzájárul, hogy hatékonyan jelenít meg weblapokat a telefonokon, ezzel gyorsabb internetezést és alacsonyabb költségeket biztosítva. A böngésző gyártója tíz országban van jelen és 760 főt foglalkoztat. Jon von Tetzchner, a cég társalapítója úgy fogalmazott: küldetésük, hogy a webet az egész világ számára elérhetővé tegyék és az újabb platform meghódítása még egy lépés ebbe az irányba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.