BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, a Microsoft böngésző választója

A Microsoft az Európai Bizottság versenyfelügyeleti döntésének megfelelően megváltoztatta a Windows beállításait. A jövőben a felhasználók telepítéskor eldönthetik, melyik böngészőt vagy böngészőket szeretnék használni.

David Heiner, a Microsoft általános tanácsadója blog bejegyzésben ismertette meg a nagyközönséggel azt a képernyőt, amellyel hamarosan találkozhatnak az európai Windows felhasználók.

Elsőként a brit, francia és belga felhasználókat állítják választás elé a Windows frissítéseinek keretében, majd az egész kontinensen március 1-én indul el az akció.

Heiner a The Register tudósítása szerint fontosnak tartja, hogy a felhasználókat időben tájékoztassák a változásokról. A Microsoft illetékese felhívta a figyelmet arra, hogy a bemutatott böngészőválasztó képernyőt az Európai Bizottsággal szoros együttműködésben dolgozta ki a cég.

A képernyőn véletlenszerű sorrendben jelennek meg a választható böngészők, amelyekről kérésre bővebb információt nyújt a Windows. Az Internet Explorer a jövőben nem az alapértelmezett szoftver a Microsoft operációs rendszerében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.