BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

20 ezer forintért "menti meg" az utasokat a Ryanair

A Ryanair egységes, 69,99 fontos árú jegyeket kínál azoknak az utasoknak, akik a hétvégén a British Airways dolgozóinak sztrájkja miatt nem kelhetnek útnak.

Az ír fapados 69,99 fontot, vagyis mintegy 20 ezer forintot kér a jegyekért, amelyek több mint 400 az Egyesült Királyságból induló vagy oda érkező járaton használhatóak. A Ryanair "mentő díjszabásnak" nevezi az ajánlatot, amelynek célja a British Airways hoppon maradt utasainak kisegítése - írja a Guardian.

Igaz, a fapados cég hozzáteszi, hogy nem túl sok utazó veheti igénybe ezt a lehetőséget, hiszen a Ryanair járatai már most erősen foglaltak a hétvégére. Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a fapados társaság él a más cégek gondjai által kínált lehetőséggel.

Az ABTA utazási szervezet szerint a Ryanair az Air Slovakia csődjekor is kínált 69 fontos jegyeket, a gond csak az volt, hogy egy olyan desztinációra is alkalmazta az ajánlatot, amely nem is szerepelt a becsődölt szlovák cég kínálatában. A Ryanair szóvivője megvédte cégét döntését, mondván: az Air Slovakia aktívként tüntette fel a Birmingham – Bratislava útvonalat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.