BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A mobileszközök megölik az asztali gépeket"

Egy friss tanulmány szerint három éven belül 17,5 milliárd dollárra növekszik a mobileszközökön futtatott alkalmazások piaca.

2009 még mintegy 7 milliárd alkalommal töltöttek le mobil készülékeken futtatható szoftvereket, ez a szám 2012-re csaknem 50 milliárdra növekszik majd a GetJar független kutatása szerint. Ilja Laurs vezérigazgató szerint könnyen látható, hogy a mobilinternet a hagyományos világháló helyére lép és teljesen érhető, hogy a mobileszközök megölik az asztali számítógépeket - jelenti az AFP.

A jelentés szerint, bár a mobil programok a kilencvenes évektől elérhetőek, igazi forradalmuk akkor kezdődött, amikor az Apple 2008-ban megnyitotta saját alkalmazás áruházát, az App Store-t. jelenleg a piac mintegy 6 milliárd dollárt tesz ki és a GetJar felhasználóinak 17 százaléka már most többet netezik mobil készülékével, mint asztali számítógépével.

Az App Store-ban jelenleg 150 ezer szoftver található és az online bolt elérte a 3 milliárd letöltést. Egyébként az Apple felhasználók használják a legintenzívebben és a leghosszabb ideig a mobil alkalmazásokat. A felmérést készítő GetJar mintegy 65 ezer alkalmazást dobott piacra több ezer különböző készülékhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.