BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Arat az Opera, veszített az Explorer

Az európai szabályozás nyomán a Windows ma már számtalan böngészőt ajánl fel telepítésre és nem tekinti alapértelmezett programnak az Internet Explorert. A trösztellenes eljárás eredményének a Microsoft riválisai örülhetnek: részesedésük már most növekedett.

A Microsoft május közepén valósítja meg egész Európában az EU versenyjogi hatóságának kívánságát – ekkorra minden esetben szabadon választhatják meg telepítendő és alapértelmezett böngészőiket az európai felhasználók. A Microsoft már megkezdte az intézkedés bevezetését és ez a statisztika szerint érezteti is hatását.

A Statcounter mérései szerint több fontos európai piacon csökkent az Internet Explorer piaci részesedése. Franciaországban a teljes webes forgalmat tekintve 2,5 százalékponttal, Nagy-Britanniában 1 százalékponttal, Olaszországban 1,3 százalékponttal csökkent a részesedés - jelenti a Reuters.

Ezzel párhuzamosan a negyedik legnagyobb böngésző, az Opera több mint kétszeresére növelte európai letöltésszámait, a felhasználók száma főként Spanyolországban, Olaszországban és Lengyelországban emelkedett.

A második legnépszerűbb Firefox saját bevallása szerint szintén jelentős emelkedést tapasztalt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.