BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új cég a hazai könyves piacon

Március elsején megalakult a Bookline.hu Nyrt. és a Líra Könyv Zrt. közös leányvállalata az eKönyv Magyarország Kft., amely már az indulásnál komoly nemzetközi partnereket tudhat a háta mögött. A cég célkitűzése, a hazai kiadók szellemi termékeinek digitális terjesztése, hogy azokat a megfelelő titkosítás és kereskedelmi technológia alkalmazásával a lehető legjobb minőségben juttassa el az olvasóhoz.

Március elsején új könyvpiaci szereplő jelent meg a hazai piacon. Az eKönyv Magyarország Kft-t az alapító gazdasági társaságok vezetői Starcz Ákos és Weiler Péter irányítja majd. Az új társaság feladata, hogy megoldást találjon a digitalizált tartalmak titkosításához és megfelelő terjesztéséhez, ehhez a már Németországban sikeresen működő
technológiát adoptálja.


A berlini székhelyű TXTR cég Európában elsőként kötött együttműködési megállapodást az eKönyv Kft-vel az általuk kifejlesztett SIM kártyás kapcsolattal is rendelkező ekönyv-olvasó terjesztésére és a mögöttes technológia exportjára. A TXTR platform előnye, hogy a vásárlás nemcsak az eKönyv Magyarország weboldalán, hanem az olvasón, sőt iPhone és iPad alkalmazása révén akár mobiltelefonon is megtörténhet, a letöltött könyveket pedig minden olyan olvasón lehet majd olvasni, ami a platform által használt Adobe szabványt ismeri.


Az eKönyv Magyarország másik nemzetközi szövetségese, a Hanseatische Gesellschaft für Verlagservice Németország egyik nagy múltú informatikai cége, amely kifejezetten a kiadók támogatására jött létre. A logisztika, apapír megrendelések bonyolítása mellett az összes technikai jellegű feladatot is a HGV végzi partnereinek, így az e-könyvek előállítása és a fileok tárolása és titkosítása is rajtuk keresztül történik majd.

Az eKönyv Magyarország Kft. már áprilisban útnak indítja e-könyv áruházát a www.txtr.hu weboldalon, ahol az angol és német nyelvű e könyveken túl már magyar nyelvű tartalmat is találnak az olvasók. Az Európában jelenleg egyedülálló olvasó értékesítése a harmadik negyedévben kezdődhet a társaság tervei szerint.

leányvállalata az eKönyv Magyarország Kft., amely már az indulásnál komoly nemzetközi partnereket tudhat a háta mögött. A cég célkitűzése, a hazai kiadók szellemi termékeinek digitális terjesztése, hogy azokat a megfelelő titkosítás és kereskedelmi technológia alkalmazásával a lehető legjobb minőségben juttassa el az olvasóhoz.Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.