BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Asus: A mi netbookunk kapósabb lesz, mint a tábla PC-k

A netbook iparágban úttörő Asustek (Asus) úgy látja, hogy saját, Eee PC számítógép családja több vásárlót vonz majd a jövőben, mint az Apple iPadjéhez hasonló tábla PC-k.

Jerry Shen, az Asustek vezérigazgatója bízik cége netbookjaiban és hozzáteszi, hogy a két különböző kategória más-más célokat szolgál. A tábla elsősorban cloud computing célra használható, míg a netbook személyi számítógép.

Shen szerint kicsi az átfedés a két számítógép típus között, a tábla PC-k esetében az adatokat és az alkalmazásokat is a weben tárolják, míg a netbookok a gép saját kapacitását használják ki – jelenti a PCWorld.

A vezér hozzátette, hogy a tábla PC szektor jóval lasabban fejlődnek, ha nem az Apple nyitotta volna meg az utat az iPaddel. Mindennek ellenére az Asus a júnus elsején kezdődő Computex kiállításon várhatóan bemutatja saját tábla PC-jét, az Eee Padre Microsoft operációs rendszert telepítenek majd. A készülék debütálásának pontos idejét a tartalomszolgáltatókkal kötendő szerződések, valamint a piaci igény határozzák meg.

Az Asustek 2,5 millió laptopot értékesített az első negyedévben, egy év alatt 73 százalékkal növelte forgalmát és megtízszerezte profitját. 1,6 millió Eee PC talált gazdára az év első három hónapjában és az Asus várakozásai szerint az eladások 5 százalékkal növekednek a második negyedévben.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.