BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

iPhone vs. Blackberry - A küzdelem kiéleződik

A ma közzétett, első negyedéves adatok szerint az Apple közelebb kapaszkodott RIM-hez a globális okos telefon eladások terén.

A Strategy Analytics adatai szerint az Apple az idei első negyedévben a globális okos telefon kiszállítások 16,4 százalékát tudhatta magáénak, mindössze 3,3 százalékkal kevesebbet, mint a Blackberry gyártója – jelenti a The Register.

A teljes évet tekintve az Apple két százalékpontot javított, míg a RIM megőrizte a tavalyi pozícióját, 19,7 százalékos részesedéssel. Persze, egyelőre egyik cég sem veheti fel a versenyt a Nokiával, a finn óriás egy év alatt tovább növelte részesedését és az idei első negyedévben a piac kereken 40 százalékát tudhatta magáénak.

Az Apple az első három hónapnan 8,8 millió iPhone-t értékesített, ezzel az almás vállalat a legnagyobb amerikai telefongyártóvá vált, megelőzve a hátrányát lassan ledolgozó Motorolát. Ami az okos telefon egészét illeti: január és március között összesen 53,7 millió készüléket vásároltak meg, csaknem másfélszer annyit, mint 2009 első negyedévében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.