BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még egy hónapot kell várni az iPadre

A cég bejelentésére emelkedett a részvény árfolyama.

Az Apple ma a Reuters tudósítása szerint közölte, hogy egy hónappal elhalasztja a tábla PC nemzetközi piacnyitását a rendkívüli amerikai kereslet hatására. A készülék így május 10-én jelenhet meg az Egyesült Államokon kívül. A vállalat részvényeinek árfolyama 1,2 százalékot emelkedett a hírre a nyitás előtti kereskedésben.

Az Apple április 5-i közlése szerint az értékesítés első napján mintegy 300 ezer tábla PC talált gazdára. A szám körülbelül megfelel az iPhone debütálásának. Bár annak idején az Apple nem közölt napokra lebontott statisztikát, a későbbi számítások szerint 2007-es debütálásakor iPhone-ból is mintegy 270 ezer kelt el az első két napon.

Az ezt követőn három hónapban 1,1 millió készülék talált gazdára, a legutolsó negyedévben az eladások 8,7 millióra rúgtak. A Kaufman Bros. elemzője szerint hasonló forgatókönyv várható az iPad esetében is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.