BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra befektetőt keresnek a Zsolnayhoz

Újra befektetőt keres a város a Zsolnay Porcelánmanufaktúrához. A részvények mellett legalább félmilliárdot be is kellene ruháznia a leendő kisebbségi tulajdonosnak – írja a bama.hu.

Csütörtöki ülésén dönthet a város közgyűlése arról a pályázati kiírásról, amely a Zsolnay Porcelánmanufaktúra törzsrészvényeinek 49 százalékát, illetve két szavazatelsőbbségi részvényt kínál a piaci szereplőknek - számol be a bama.hu.

Vagyis az önkormányzat újra befektetőt keres a Zsolnay-gyárba – immár nem először. A gazdasági bizottság kedden egyhangú szavazással elfogadta az előterjesztést, s valószínűleg zöld lesz a jelzés a közgyűlésben is.

Abban ugyanis a bizottsági ülésen is egyetértés mutatkozott, hogy mindenképp szükség van külső tőke bevonására – bár jelenleg különböző költségcsökkentő intézkedések révén a társaság helyzete stabilizálódott, a csökkenő bevételek ellenére is. Közép- és hosszú távon viszont további forrásokra van szükség, s ezeket az önkormányzati tulajdonos bizonyosan nem tudná biztosítani.

További részletek a bama.hu-n

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.