BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

45 ezer munkahelyet hoz létre a Samsung

A Samsung ma bejelentette: 2020-ig 20,6 milliárd dolláros befektetési tervet valósít meg, amelynek keretében többek között a LED- és napelem technológia terén hajt végre fejlesztéseket.

A Samsung vezetősége ma fogadta el a 23,3 trillió von (20,6 milliárd dollár) értékű beruházás-sorozatra vonatkozó tervet.

A tucatnyi leányvállalatból álló konzorciumot az Lee Kun-hee vezeti majd a fejlesztésekben, akit 2008-ban adócsalás miatt elítéltek, majd a koreai elnök kegyelmének segítségével került újra a cég elnöki székébe. Az AP tudósítása szerint Lee-t sokan a Samsung fejlődésének motorjaként tartják számon.

A Samsung közlése szerint a most megítélt összeget 2020-ig, öt területen osztják el, ezek: a napelemek, a hibrid autók akkumulátorainak fejlesztése, a LED technológia, a biofarmakológia és az orvosi eszközök. A következő 10 évben a Samsung 45 ezer új álláshelyet hoz létre, a befektetés a cég várakozásai szerint 50 trillió vonos plusz árbevétel eredményez 2020-ra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.