BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az LG nem tart az Apple-től

Az LG úgy látja, az olyan multifunkciós, hordozható készülékek, mint az Apple iPad, nem jelentek veszélyt az elektronikus olvasók piacára, sőt, ösztönzőleg hathatnak a szegmensre.

Az előző évben ötszörösére, 5 millió darabra emelkedett az elektronikus olvasó kijelzők kiszállítási mennyisége a globális piacon. Az e-könyv piac a DisplaySearch szerint 80 százalékkal növekszik idén, részben az Apple iPadnek köszönhetően. Ugyanakkor egyes elemzők aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a tábla PC lefékezi majd a kizárólag e-könyvek olvasására használt készülékek fejlődését.

Az LG azonban nem tart ettől, a cég kijelző üzletágának elektronikus könyvekkel foglalkozó alelnöke egyenesen úgy véli, az Apple tábla PC-je kifejezetten jó hatással lesz a piacra, hiszen növeli a digitális olvasás népszerűségét.  M.B Choi a Reutersnek nyilatkozva hozzátette: az e-olvasók számtalan előnnyel rendelkeznek a többfunkciós iPaddel szemben: könnyebbek, kevesebb áramot fogyasztanak és jobban olvashatóak, vagyis más fogyasztói csoportot céloznak meg, mint a tábla PC-k.

Az LG a világ második legnagyobb elektronikus olvasó kijelző forgalmazója a tajvani Prime View International mögött. A dél-koreai vállalat a Sony Reader és a Skiff e-olvasók kijelzőit gyártja és becslései szerint 76-78 százalékkal, 8 millió egység fölé emelkedik idén az e-olvasók száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.