BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IBM: A cégvezérek csak kapkodják a fejüket

Az IBM ma adta közre a vállalati vezetők körében végzett felmérésének eredményét. Eszerint a menedzserek világszerte úgy érzik: nem képesek lépést tartani a növekvő üzleti komplexitással.

Az IBM kétévente készíti el felmérését, amelynek keretében 60 országban, 33 iparágban kérdez meg több mint 1 500 menedzsert arról, hogyan vélekednek a változó üzleti környezetről. Tízből nyolc menedzser arra számít, hogy az üzleti környezet még összetettebb lesz, és mindössze 49 százalék látja úgy, hogy cége felkészülten várja a változásokat – jelenti az InfoWorld.

Ez a mutató a felmérés nyolc évvel ezelőtti kezdete óta nem jelzett ilyen nagy kihívást a cégek számára. Ragna Bell, az IBM stratégiai- és tanácsadási vezetője szerint mindez azt jelenti, hogy a menedzsereknek kevesebb mint fele érzi felkészültnek magát.

Az eredmények szerint a legjobban teljesítő vállalatok gyakrabban hoznak meg gyors döntéseket és adnak pontosabb előrejelzéseket a várható fejleményekről. A csúcscégek 95 százaléka szerint a következő öt évben a legfontosabb feladat: közelebb kerülni az ügyfelekhez a web és a közösségi médiumok segítségével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.