BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország meghódítására készül a Hyundai

A dél-koreai autógyár évi 500 000 autóra készül növelni termelését Oroszországban, és új gyártósorokat állít be.

A RIA Novosztyi egy szakértőt idézett, aki szerint a Hyundai-Kia három üzemet működtet majd, az egyiket Szentpéterváron (évi 150 000 autó), egy másodikat Taganrogban (150 000) és a harmadikat Izsavtóban. (200 000). Több évbe telik, amíg a dél-koreai konszern eléri a tervezett kapacitást.

A Hyundai egyébként 2008 júniusában már megkezdte egy szentpétervári gyár építését, a 450 millió dolláros beruházással felépített üzem kapacitása évi 100 ezer autó lesz az induláskor.

A Hyundai tavaly 74 607 autót értékesített Oroszországban, ezzel a harmadik külföldi márkává lépett elő a Ford és a General Motors tulajdonában lévő Chevrolet után. Az idei első két hónapban a Hyundai közel 12 000 autót adott el Oroszországban, és részesedése az autóimportban 10,4 százalék volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.