BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két millióval kevesebb utast reptet a Ryanair

A Ryanair közölte: 16 százalékkal csökkenti kapacitását az idei téli szezonban. A fapados légitársaság a reptéri adók káros hatásával indokolja a lépést.

A Ryanair döntése elsősorban a Stanstedet érinti, az ír társaság főként a londoni reptérről induló járatait csökkenti, de Leeds Bradford kivételével kevesebb járatot üzemeltet a cég az összes brit reptéren idén téltől.

Összesen két millió fővel csökken ezáltal a Ryanair által szállított utasok száma. A cég vezérigazgatója, Michael O’Leary a brit reptéri adó negatív hatásával indokolja a döntést. A fapados légitársaság hangsúlyozza, hogy a szükségtelenné váló kapacitásait olyan európai országokba csoportosítja át, ahol a kormányok csökkentették vagy el is törölték a turizmust terhelő adókat – írja a Daily Mail.

O’Leary szerint a cég döntése jól mutatja, hogy a turisztikai adó, valamint a reptereket üzemeltető BAA által előírt jutalék milyen mértékben fékezi meg az ágazat kilábalását. A vezérigazgató hozzátette: a belga, holland, és spanyol piacokon, ahol a turizmusra kivetett adókat csökkentették, a reptéri illetékeket csökkentették, már beindult a szektor növekedése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.