BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobiltelefon-szoftverek - Eljött a sötét oldal

A The Wall Street Journal elemzésében úgy fogalmaz: elérkezett a sötét oldal a mobil alkalmazások terén, mivel a cyber bűnözők egyre nagyobb teret nyernek a szoftverek növekvő népszerűségének köszönhetően.

A mobiltelefonokra telepíthető, az internetről letöltött programokban rejlő veszélyekre már az FBI is felhívta a figyelmet, az illetékesek Amerika-szerte a rosszindulatú, mobilos támadások ugrásszerű szaporodásáról számolnak be. A veszély mértékét jelzi, hogy márciusban a légierő minden Blackberry telefon esetében betiltotta a szoftverek letöltését, mert ezekről a készülékekről tömegesen indítottak hacker támadásokat a web böngészők ellen – írja a The Wall Street Journal.

A helyzet súlyosbodik, hiszen egyre több cég lát jó üzleti lehetőséget a mobiltelefonos alkalmazásokban, így növekszik az App Store-okban elérhető alkalmazások száma. Ez pedig nagy terhet jelent a Blackberry és az Apple munkatársainak, akik igyekeznek előzetesen kiszűrni a webboltokba érkező rosszindulatú elemeket. Az Apple állítja: mindent megtesz az iPhone-okra tölthető szoftverek biztonságossá tételéért.

Ugyanakkor a Google egyáltalán nem ellenőrzi előzetesen az Android operációs rendszerre készülő alkalmazásokat, hanem csak a felhasználók panaszai nyomán lép fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.