BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ötöst kapott" Az Alfa Giulietta - Fotó

Az Alfa Romeo Giulietta az Euro NCAP ütközésbiztonsági vizsgálatán ötcsillagos végeredményt, és a maximálisan adható százból 87 pontot ért el. Ez a cég szerint minden idők legbiztonságosabb alsó-középkategóriás autójává teszi az új Alfa Romeót.

Az eredmény jelentőségét növeli, hogy az Euro NCAP 2009-ben új pontozási rendszert vezetett be, amely négy területen: a Felnőtt Utasvédelem, a Gyermek Utasvédelem, a Gyalogosvédelem, valamint (újdonságként) a Biztonsági Segédberendezések területén vizsgálja a gépkocsik teljesítményét. Értékelik továbbá a sérülések elkerülését, illetve enyhítését elősegítő rendszereket: a biztonsági öv becsatolására figyelmeztető jelzést, az ESP-t, vagy a sebességhatárolót.

Évről évre  egyre nehezebb lesz megszerezni az ötcsillagos minősítést. Ebben az összefüggésben az Alfa Romeo Giulietta által elért eredmény (97 százalék felnőtt utasvédelem, 85 százalék gyermek utasvédelem, 63 százalék gyalogosvédelem, és 86 százalék biztonsági segédberendezések) azt jelenti, hogy az autó a rendszer teljes mértékű szigorításakor (2012) is megszerzi majd az ötcsillagos minősítést.

Több ezer órányi virtuális szimuláció nyomán, mindössze négy prototípus felhasználásával hozták létre az Alfa új „kompakt” padlólemezét (amely a Giulettával mutatkozik be) és magát az egész autót. A virtuális tervezésből származó eredményeket a későbbiekben a gyakorlatban ellenőrizték azokon az autókon, amelyek a cassinói gyárban készültek, és amelyeken kétszáz vizsgálat során ellenőrizték az alkatrészeket és alrendszereket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.