BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trösztellenes eljárás indul az Apple ellen

A Financial Times jelentése szerint hamarosan verseny korlátozás miatt vizsgálat indulhat az amerikai cég ellen hazai piacán.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság vagy az Igazságügyi Minisztérium folytatja majd le a vizsgálatot, de a trösztellenes eljárást megindítása valószínű – idézi a Financial Times értesülését a Reuters.

Az Apple-t azért veheti górcső alá valamelyik illetékes szervezet, mert a cég megakadályozza riválisait, így a Google-t abban, hogy reklámokat jelentessenek meg készülékein, az iPhone-on, az iPaden és az iPodon.

A Google tegnap közölte, hogy az Apple felhasználási szabályainak változtatása mesterséges korlátot hoz létre, amely gyakorlatilag ellehetetleníti a keresőóriás reklám alkalmazásainak működését. A közelmúltban módosított szöveg megtiltja egyes, külső reklámozó cégeknek, hogy az iPhone használatával kapcsolatos fontos felhasználói magatartásokra vonatkozó adatokat összegyűjtse.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.