BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csodavárás a járműpiacon

A hat évvel ezelőtti 208 ezerrel szemben csupán 50 ezer új személyautó forgalomba helyezését prognosztizálja ez évre a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

A szövetség az első hathavi eredményeket látva jelentősen módosította januári előrejelzését, amely még 65 ezer darabos eladással számolt. Az MGE szerint megszűnhetnek azok a gyári tulajdonban lévő márkaképviseletek, amelyek kereskedő partnerei – az egész országban együttesen – csak néhány tucat gépkocsit tudnak eladni egy hónap alatt. Ez esetben külföldről láthatják el a magyar piacot.

A gazdaság állapotára a haszonjármű-forgalomból is következtetni lehet. A múlt hónapban 16 százalékkal nőtt a 3,5 tonnásnál nagyobb teherkocsik eladása a tavaly júniusi bázishoz képest, de Gyöngyössy István, az Iveco-képviselet igazgatója még a jövő évre nézve sem derűlátó.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.