BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez még soha nem történt meg a GM-mel

A General Motors ma közölte: az első félévben a kínai piacon több autót értékesít, mint az Egyesült Államokban.

Januártól júniusig 1,21 millió, GM által gyártott gépkocsi talált gazdára Kínában, miközben ugyanezen időszak alatt az amerikai piacon mindössze 1,07 millió autót értékesített a detroiti óriás. A vállalat az előző év azonos időszakához képest másfélszeresére emelte eladásait az ázsiai országban – jelenti az AP.

A trónfosztás jól jelzi az amerikai konszern függését a fejlődő országoktól piacaitól, csakúgy, mint az amerikai szektor instabil állapotát. Ebben az évben egyik hónapról a másikra éppen annyiszor emelkedtek az autóértékesítések, mint ahányszor csökkentek. Az első félévben a GM négy alapmárkájából 36 százalékkal több kelt el az Egyesült Államokban, mint tavaly, viszont május és június között 12 százalékkal csökkent az értékesítés, 195 ezer darabra.

A kínai féléves autóértékesítési adatok egyelőre nem elérhetőek, de az tudható, hogy januártól májusig 55 százalékkal, 5,7 millió darabra emelkedett az eladott gépkocsik száma. Kína a múlt évben vált a világ legnagyobb autópiacával, az ázsiai országban tavaly 13,6 millió autó talált gazdára.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.