BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkezik az Asus tábla PC-je 65 ezer forintért

Az Asus végre részleteket is elárult az októberben megjelenő Eee tábla PC-ről, amely Linux operációs rendszerrel működik majd, és 300 dolláros áron kerül a polcokra.

Az Asus mérnökeinek tajpeji sajtótájékoztatója szerint az Eee Tabletet 8 hüvelykes, 1024-szer 768 pixeles felbontású kijelzővel szerelik fel, és Linux operációs rendszer hajtja. A PC World információi szerint az Asus több pletykát is eloszlatott a bejelentésekkel, hiszen korábban többen feltételezték, hogy a tervezés alatt álló tábla Android alapú lesz, és az iPaddel konkurál majd. Ehelyett a készülék inkább az Amazon Kindle e-olvasójára emlékeztet, bár nem rendelkezik olyan speciális képességekkel, mint az.

Az Eee Tablet az Asus vezérigazgatója, Jerry Shen szerint nem összetévesztendő a többi tábla PC-vel, ezért lehetséges, hogy a készülék később a Note nevet viseli majd. A cég elsősorban diákok számára tervezi a gépet, amely jegyzetelésre, e-olvasásra, és internet böngészésre alkalmas elsősorban.

A jegyzeteket érintő ceruzával viheti fel a felhasználó, és azokat a telepített szoftver átalakítja és tárolja. Ezen kívül 2 megapixeles kamerával, és hangrögzítő rendszerrel is szerelik a gépet. A 2 gigabájtos belső memóriával és MicroSD kártya csatlakozóval ellátott tábla körülbelül 300 dolláros, azaz mintegy 65 ezer forintos áron kerül a polcokra októberben.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.