BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A britek is privatizálnák a postát

A szakszervezetek és az ellenzéki szociáldemokraták heves bírálatát váltotta ki a brit kormánynak az a bejelentése, hogy még az idén törvényjavaslatot terjeszt elő a Royal Mail privatizálására.

"A privatizálások  a politika megbukott válfaját jelentik" - vélte Billy Hayes, a kommunikáció terén dolgozók szakszervezetének főtitkára. Előtte Vince Gable liberális gazdasági miniszter jelentette be, hogy a brit kormány el akarja adni a 360 éves tradicióval rendelkező vállalatot.

A brit kormány terve a volt szabályozó: Richard Hooper szakvéleményén alapul. Őt idézve Cable jelezte, hogy a Royal Mail "több potenciálisan halálos" kihívásokkal szembesül. Így mindenekelőtt drákói módon csökkennek a posta bevételei. Hooper azzal számol, hogy a következő öt évben a postán küldött levelek száma akár 40 százalékkal csökken. Ehhez jön még, hogy a Royal Mailnak nincsenek pénzeszközei a sürgősen szükséges beruházásokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.