BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Neo Fm: megszűnik az Ezeröcsi - más változások is jönnek

Frissített programkínálattal jelentkezik ez év októberétől a Neo FM. A nemrégiben elvégzett, éves alapkutatás eredményei alapján megkezdődött a műsorrend és a zenei kínálat finomhangolása. Az alapkutatás számos kérdésre választ adott a rádiós piac állapota, a versenytárs rádiók képességei és a hallgatói szokások terén – így a Neo FM a továbbiakban még pontosabban szolgálhatja ki a hallgatói és hirdetői igényeket.

A bevezetett változtatások célja, hogy a Neo FM kitörjön a 2010-es évre eddig jellemző hallgatottsági helyzetből. Az elmúlt hónapok a két országos frekvencia fej-fej melletti küzdelmét hozták, egyik szereplő sem tudott meghatározó, valóban piacvezető helyzetbe kerülni. A Neo FM a kutatási eredmények alapján felállított új stratégiája számos olyan, a nemzetközi tapasztalatokon alapuló elemet is tartalmaz, amelyek a magyar piacra adaptálva hatásos eszközök lesznek a stabil piacvezető szerep megszerzésében és fenntartásában.

A program legfeltűnőbb változása, hogy véget ér az év elején próbaképp elindított délutáni show, az Ezeröcsi. Bár Winkler Róbert és Bazsó Gábor műsora a maga nemében egyedülálló kísérletnek bizonyult és sikerrel vette fel a versenyt az azonos idősávban hallható versenytársakkal, az alapkutatás eredményei mégis azt mutatják, hogy a Neo FM célcsoportjában hétköznap délutánonként a zenére lényegesen nagyobb az igény. 

A kutatási eredmények alapján kezdődött meg a zenei kínálat frissítése is, ezt a Neo FM munkatársai további, célzott zenei kutatások és a hallgatói visszajelzések alapján folyamatosan végzik majd. A hallgatottság növelése és a piacvezető szerep elérése mellett a Neo FM számára továbbra is kiemelten fontos a közszolgálati vállalások teljesítése: mind a sugárzott magyar zene arányában, mind az új magyar zenéket és a hazai civil szférát bemutató esti műsoraiban túl is teljesíti kötelezettségeit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.