BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Orangeways nyerte a BKV tendert

Az Orangeways nyerte meg a BKV midibuszokat alkalmazó járatainak üzemeltetésére kiírt tendert. A legkedvezőbb árat kínáló Orangeways 8 budapesti buszjárat teljes körű járul hozzá Budapest közösségi közlekedésének korszerűsítéséhez.

Az új alacsonypadlós, 8 méter hosszúságú elsőajtós felszállási rendre is alkalmas midibuszok közül tizenöt közlekedik majd a Budai Vár területén, a többi jármű a Gellérthegyen, a Rózsadombon, az Infoparkban, Óbudán valamint Budafokon váltja majd le fokozatosan a jelenleg üzemelő Ikarus típusú járműveket. Az Orangeways flottában összesen negyven autóbusz szolgálja ki az érintett vonalakon közlekedő utasokat.

Biztosak vagyunk benne, hogy a több vidéki város tömegközlekedésének üzemeltetéséhez kapcsolódó tapasztalatunk, valamint az általunk kínált korszerű, új buszok meghatározó módon javítják majd az utasok komfortérzetét – mondta el Kovács Miklós, az Orangeways vezérigazgatója.

A nyertes ajánlattevő által megajánlott díj a BKV-nak egy év alatt akár több százmillió forintos megtakarítást is lehetővé tesz, a jelenlegi üzemeltetési költségekhez képest – írja a BKV közleményében. A nyertes ajánlattevővel, hatéves szerződést fog kötni a BKV Zrt., amely azonban a Budapesti Közlekedési Központra száll át, amint a BKK átveszi a budapesti buszvonalakon zajló közszolgáltatás megrendelői hatásköreit.

Jelenleg a midibuszok üzemeltetése a 2010. első féléves adatok alapján 541 Ft-os önköltségbe kerül a BKV-nak kilométerenként. Az új modellben ez a költség 379 Ft-ra csökken kilométerenként.

A midibusztender eredményeként az új, korszerű szolgáltatás 2011 júniusában indul el, és az új buszok a jövő év végéig fokozatosan állnak forgalomba.

Az Orangeways nemzetközi autóbuszjáratai mellett már Volán és önkormányzati megbízások révén belföldi járatokat is üzemeltet. A társaság 2009-es közel 1,2 milliárd forintos árbevételének már több mint harmada belföldi szolgáltatásból származott.

Közel kétéves működésének legmagasabb, 365 millió forintos negyedéves árbevételét érte el ez év július és szeptember között az Orangeways, amely immár nyereséget termel. A társaság az év egészére 1,1 milliárd forintot meghaladó árbevételt vár, utasainak száma elérheti a 320 ezret. Az ország első komfortbusz-szolgáltatója ma 45 nemzetközi célállomásra indítja menetrend szerinti járatait. Az Orangeways továbbra is készül az állami finanszírozás nélküli, emelt szintű belföldi személyszállítási szolgáltatásainak elindítására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.