BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősítés a Közel-Keleten

A magyar OTV-t és a japán Mitsubishit is bevonhatja a szaúdi Ali Mahir magáncég a 626 kilométer hosszú iraki exportolaj-vezeték újjáépítésébe.

A tervet már vizsgálja az iraki szaktárca. A Veolia csoporthoz tartozó hazai cég jogelődje részt vett az 1989-ben átadott, ám röviddel később üzemen kívül helyezett olajcső lefektetésében is.

Irak exportbevételei növelésére törekszik, ehhez azonban olajtermelését is növelnie kell. A munkában más külföldi cégek mellett a magyar Mol is szerepet vállal: épp most közölte, hogy iraki leányvállalata újból olajat talált. (Múlt pénteken pedig az a konzorcium ért el sikereket, amelyben a Molnak 10 százaléka van.) Ám míg Irakban nagyok a biztonsági kockázatok, Szudán északi része békés terület. Az ottani beruházási lehetőségekről csütörtökön Budapesten számol be a szudáni külügyminiszter.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.