BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevés a külföldi fejlesztés

Nem sokan vannak a hazai ingatlanpiacon, akik az országhatárokon túl fejlesztésekbe kezdenek.

A befektetőket leginkább az ismeretlen környezet kockázata fogja vissza, a hazaitól eltérő finanszírozási feltételek vagy éppen a különböző jogszabályi háttér. Magyarországon jellemzően a TriGranit és a Futureal képviseli a határon túli fejlesztőket, az előbbi e téren úttörőként, évtizedes múlttal a háta mögött több szomszédunknál vetette már meg a lábát, s a jelentősen felfutott lengyel ingatlanpiacon is hosszú esztendők óta jelen van.

Az utóbbi egyelőre Romániában fejleszt, koncentrálva a kereskedelmi és a lakóingatlanok piacára. A minap ugyanabban az időpontban adtak át egy-egy új bevásárlóközpontot: a TriGranit Zágrábban a 350 millió eurós beruházási értékű Arena Centart, a Futureal Nagybányán a Gold Plazát, amely több mint 70 millió eurós befektetési értéket képvisel.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.