BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Luxus üdülőhely épül a horvát Adrián

Mintegy 70 millió eurós befektetéssel luxus üdülőközpontot építenek a horvátországi Peljesac-félszigetre. A beruházás átadása három év múlva várható – írja a Napi Turizmus a Horvát Idegenforgalmi Közösség tájékoztatására hivatkozva. Horvátországban a magyar turisták száma csökkent idén.

A Pelješac-felsziget Lovište nevű halászfalujába tervezett Bili dvori komplexum lehet a világ gazdag embereinek új célpontja. A Bili dvori turisztikai resort villákból, lakásokból, 70 szobával rendelkező hat csillagos butikszállodákból, egy 120 kikötőhellyel rendelkező jachtkikötőből, teniszpályákból, éttermekből, bárokból, spa- es wellness-központokból álló hathektárnyi területen elhelyezkedő kínálatát a luxus fogja jellemezni.

A létesítményt egy olyan helyen alakítják ki, melyen a 80-as évek végén egy apartmanfalu megépítését kezdtek meg. A projekt megvalósulásának tervezett határideje három év. A 70 millió eurós befektetés egy horvát cég és egy külföldi befektető vegyes vállalkozásaként jönne létre.

A Pelješac az Isztria után az Adriai-tenger második legnagyobb félszigete, amely Dalmácia déli részén helyezkedik el, ismertebb települései és üdülőhelyei: Ston, Brijesta, Trpanj, Viganj es Orebić. Gazdag kulturális és történeti hagyatékán túl Pelješac a Dingač és Postup minőségi vörösborairól, valamint a Malostoni-öbölben tenyésztett kagylókról ismert. Hegyes vidékein muflonra is lehet vadászni.

Horvátországban meghatározó a magyar vendégek száma, bár idén az év első kilenc hónapjában is csökkent némileg a magyar vendégek száma Horvátországban.

A tavalyihoz képest idén szeptemberben 6 százalékkal csökkent a magyarországi vendégek száma, akik azonban a megelőző hasonló időszaknál 3 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek Horvátországban. A 28 ezer magyar turista csaknem 157 ezer éjszakát jelent a horvát statisztikákban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.