BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tudatosan választunk síutazást

Nagy az érdeklődés a külföldi síutak iránt, népszerűek a szállás plusz bérlet kombinált ajánlatok, tarol Ausztria

Már most nagy az érdeklődés a külföldi síutak és síszállások iránt – nyilatkozták a Világgazdaság által megkérdezett utazási irodák képviselői. A kedvező árú szállás + síbérlet ajánlatok a legkeresettebbek.

„A tavalyinál jobban indul a síszezonunk, az akkorinál körülbelül 5-8 százalékkal több a foglalásunk” – mondta a Világgazdaságnak Komora Zoltán, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. kereskedelmi igazgatója. Elmondása szerint náluk abszolút a bérlet + szállás csomagok a legnépszerűbbek, de a távolabbi úticélok, például Franciaország esetében a szervezett buszos utazások is jól fogynak.

„Biztatók az előfoglalási adataink, bár a válság ellenére a tavalyi hasonló időszakban sem tapasztaltunk visszaesést. A magyarok többsége akkor sem a síelésen, hanem a drágább nyaraláson spórolt” – számolt be lapunknak tapasztalataikról Lovas Edina, a Vista Utazási Irodák Kft. marketingvezetője. Elmondása szerint egyáltalán nem korai már ilyenkor lefoglalni a szállást, hiszen az előszezoni „besíelő” ajánlatok lassan betelnek, a szilveszteri utakat pedig pillanatok alatt elkapkodják.

A síutak kiválasztásánál a magyarok számára elsődleges szempont a távolság, ennek megfelelően továbbra is Ausztria a legnépszerűbb célország. Mellette Szlovákiába, Szlovéniába, valamint a Franciaországba és Olaszországba is sokan mennek síelni. Lovas Edina elmondta: náluk is a síbérlettel kombinált szállásajánlatok a legkeresettebbek, ezek ugyanis komoly kedvezményeket tartalmaznak, olcsóbbá téve az utazást, mint ha valaki maga szervezné meg a szállását. A Vista fő célcsoportját egyébként főként az egyéni utazók adják, de szervezett buszos síutak is szerepelnek a kínálatukban. Az idei szezonra új desztinációként Svájcot is felvették a kínálatukba, tavaly óta pedig német síterepeket is kínálnak az ügyfeleknek.

Komora Zoltán megjegyezte, a síelők sokkal tudatosabb vásárlók a nyaralóknál, gondosan utánanéznek a különböző ajánlatoknak az interneten, és a kedvező ár mellett a lehető legjobb minőséget várják el. Ennek megfelelően a kínálatukba is főleg olyan pályaszállásokat igyekeznek felvenni, amelyek wellnessrészleggel rendelkeznek, illetve amelyek környékén van egyéb kikapcsolódási lehetőség is.

„Kedvezően alakultak a foglalásaink, bár jellemző, hogy sokan az utolsó pillanatban foglalják le a síutakat, amikor már leesett a hó” – mondta Ránics Emese, a Neckermann marketingosztályának munkatársa. Hozzátette: a félpanzió a legnépszerűbb ellátási forma, és a hotelek wellness-szolgáltatásaira is egyre nagyobb az érdeklődés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.