BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nokia: Teljes tűzerő az Apple-re

A Nokia ma újabb tizenhárom ügyben fordult a bírósághoz, azt állítva, hogy az amerikai óriáscég törvénytelenül használta fel szerzői jogvédett termékeit.

A Nokia Németországban, Hollandiában és Nagy Britanniában nyújtotta be a szerzői jogbitorlással kapcsolatos iratokat. A finn óriás ezzel tovább folytatta a két vállalat közötti, több mint egy éve tartó szerzői jogi vitát. A Nokia korábban már huszonnégy rendben vádolta meg az Apple-t jogbitorlással az amerikai szövetségi bíróság, illetve a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság előtt – jelenti a Reuters.

A finn mobilcég az iPad és az iPhone gyártása kapcsán is jogsértést gyanít, többek között az érintőképernyő, a moduláris struktúra és az elektronikus szoftveráruházak terén. Az Apple már korábban válaszcsapást indított és szintén jogsértését perelte a Nokiát, tagadva,  hogy bármilyen szabadalmat bitorolt volna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.